Recenzie na nv 101

Včera v obchode predajkyňa dôrazne odporučila kúpu vitalizátora NV-101, údajne super zázračného lieku z Japonska, ktorý oživuje aj tie najtragovanejšie zadusenia a všetky ruže kvitnú sviežo a nevyliečia sa. Má niekto skúsenosti s aplikáciou? Alebo je to jednoduchý podvod a nemal by sa používať?

Lenchik70
vladimir
04/16/2011
01:05:40
Hľadať podľa témy >>

Používam, vrátane a na ružiach som nevytvoril kontrolné skupiny, takže nemám objektívny obraz o neprítomnosti / prítomnosti účinku)), budem v prípade potreby pokračovať v používaní, necítim sa ako obeť „podvrtnutia“. )

Sibír
Krasnojarsk
04/16/2011
17:53:03

Lenchik70, kým sa nezapojíš - nechápeš, ako to vonia.
Empiricky to chápeme a skúsenosti by mali byť vaše. Tiež som si ju kúpil pred odchodom na ich stránky. Balené a balené v Japonsku (čo nie je zlé), liek je prírodný (čo je tiež dobré). Základ - výťažky z cédrov, cypřišov, borovíc a banánovníkov + množstvo stopových prvkov - nie je zlé. Na niektorých miestach záhradníci hľadali recept na extrakciu borovice ako biostimulačného a protiplesňového činidla. Myslím si, že by to mohlo byť hľadanie domáceho domáceho HB-101. Mám sadenice, skúsim s tým experimentovať - ​​rozpráším polovicu toho druhého - nie. O výsledku vás budem informovať.

Oguker
Moskva
04/16/2011
18:41:09

Sibír, práve som sa predtým stretol so silne inzerovanými drogami (aj keď si ich mená dlho nepamätám) Yu, ale v skutočnosti to bolo nulové iba plytvanie peniazmi (možno, samozrejme, narazil som na falošné), ale na internete som nenašiel nič o skúsenosti s užívaním tejto drogy na ruže. Dnes som na jednom fóre našiel veľmi pozitívne recenzie o jeho použití na izbové kvety - po postreku si mnohí všimnú výrazný rast a neuveriteľnú odolnosť voči chorobám. Takže naše krásy by mali mať výsledok, rozhodol som sa skúsiť, inak som minulý rok mal Popolušku, no napriek veľmi slnečnému miestu a kŕmeniu to bolo celkom krehké. Zajtra to určite pochopím a potom podám správu. Je zaujímavé, ako sa správa môj Popoluška, stále sa môže zmeniť na princeznú?

Oguker, zajtra definitívne postrekujem sadenice (na iných fórach som našiel dobré recenzie) A ako bude tento liek na ružiach fungovať, bude jasné, že neskôr to oznámime..

Lenchik70
vladimir
04/16/2011
23:36:05

Liek sa mi páčil, keď som ho používal na zalievanie kvetov v interiéroch. V súvislosti s dlhotrvajúcou opravou vyzerali moje kvety strašne, všetko v prachu (hoci sa snažili pred prachom schovať), napoly vysušené (nanešťastie vodu). Jeden a pol metra dlane takmer zomrel. Začal som zalievať liek HB (2-3 kvapky na 2 litre), kvety ožili, palmové listy mastné listy. Ale nemôžem ju spojiť iba s drogou. Možno mi pomohli moje rozhovory s obyčajnou vodou..

Ohra
Moskva
04/17/2011
15:42:52

na môj predchádzajúci príspevok: nie 2-3, ale 4-5 kvapiek na 2 litre.)

Ohra
Moskva
04/17/2011
16:16:45

Minulý rok sa vyskytli skúsenosti s používaním, ale nie na ružiach. Pred vysadením mečík v tomto roztoku zostal. Vyrastali veľmi rýchlo, neubližovali, kopali žiarovky, prvýkrát boli také obrovské. Tento rok vysypávam pôdu na výsadbu sadeníc a už raz týždenne pestovaním výsadby. Samotná zem neochorie.
Aj keď na resuscitáciu ruží používam iné prípravky zirkónu a epínu, na fóre je však dostatok informácií..

tatiyasha
St. Petersburg
04/18/2011
13:14:24

Pozrel som sa na neho zblízka, nie veľmi na mňa zapôsobil. Zloženie minerálov je „východiskové“ - s dôrazom na dusík s komplexom mikroživín.
Sodík - 41 mg / liter
Vápnik - 33 mg / liter
Železo - 1,8 mg / liter
Horčík - 3,3 mg / liter
Kremík - 7,4 mg / liter
Dusík - 97 mg / liter

kunitsa
minsk
04/18/2011
23:00:16

kunitsa, to znamená, že ak to urobíte navrhnutou rýchlosťou, potom nemôžete na jar vyrobiť dusíkaté hnojivo (presnejšie povedané, je lepšie to neurobiť)?

Curly Sue
Moskva
04/18/2011
23:37:13

Curly Sue, myslím na prvé jarné obliekanie.

kunitsa
minsk
04/19/2011
07:53:21

[7], kunitsa, hovoríme o jednom lieku (forma lieku)? :)

Sibír
Krasnojarsk
04/19/2011
10:32:31

Sibír, samozrejme).HB-101. Pozrite sa na miesto s rovnakým názvom, dot ru.

kunitsa
minsk
04/19/2011
11:17:59

Známy letný obyvateľ ocenil a dôrazne odporúčal, aby som si ho kúpil. Minulý rok použila a veľmi emotívne opísala premenu dohlikov na hrdinov.

Asta-Barin
Moskva
04/19/2011
12:25:25

Je však zaujímavé, či bude v rovnakom množstve, ako si kupujete hnoj alebo kemiru a nakŕmite dusičky, účinok porovnateľný? :)

Vaska
Moskva
04/19/2011
17:28:26

Neviem o bežných hnojivách :), vo všeobecnosti to bolo spočiatku o vitalizátore HB 101 (ako som to pochopil), čo je 1 kvapka na liter, niečo ako amíny epina-zirkón atď. A cena zodpovedá 50- 60 rubov na fľašu. A neskúšal som zvyšok NV-dobrej veci s takou nie príliš humánnou cenovkou a v blízkej budúcnosti nemám v pláne, je lepšie sa znova dostať k hipodrómu. ;)

Sibír
Krasnojarsk
04/19/2011
19:36:53

Vaska, hnoj sa, nanešťastie, nehodí pre všetky rastliny, bohužiaľ :(. Áno, a rozčuľuje sa s ním. Hnoj používam značne, ale keď som si objednal auto, musel som si najať dva tajy, aby som ich mohol pretiahnuť do kompostu, je čerstvý..

Curly Sue
Moskva
04/19/2011
21:09:17

Curly Sue, dobre, neber to tak doslova. Nenechajte maštaľný hnoj, ale "sud a 4 vedrá" alebo akékoľvek iné "priemyselné" hnojivo. Väčšie náklady na „jednotku hnojiva“.
Tu v HB deklarovaný obsah dusíka 97 mg / liter. 50 ml hnojiva stojí 550 rubľov. Odporúča sa pridať niekoľko kvapiek liečiva na liter vody a vodu každý týždeň. Neviem, koľko kvapiek v litri mám podozrenie, že je oveľa viac ako 1 000 (pre veľmi hrubý odhad berieme tých 1 000). To znamená, že raz týždenne rastlina dostane okolo 0,1 mg (dobre, veľmi, veľmi zhruba, zhruba príliš lenne na to, aby som si ju určite vzala) dusík v koreňovej vrstve.
V kemire je dusík 12%. Aplikačné množstvo Kemira universal (napríklad) je asi 50 g na meter štvorcový. m. Toto je asi 6 g dusíka na štvorec. 6 g je 60 tisíc krát viac ako 0,1 mg (dúfam, že je správne rozdelené, vynásobené, ak nie správne).
Niečo naozaj veľkého rozdielu. :) Dusičné však možno písať súčasne s HB-101. :) Vzhľadom k tomu, čo bude silný rast?

Vaska
Moskva
04/19/2011
22:49:43

HB používam už druhý rok v kvapkách a granulách, páči sa mi to. Ale v obzvlášť závažných prípadoch stále používam epíny, zirkóny atď..

matveeva2005
Novosibirsk
04/20/2011
21:45:02

Vaska, váš výpočet je pôsobivý! To znamená, že pri predávkovaní dusíkom si nemôžete robiť starosti. Zostáva to zistiť - aké je to všetko to isté. Bolo by viac priestoru - určite by som začal experiment na dvoch skupinách rastlín..

Curly Sue
Moskva
04/21/2011
07:20:49

Lenchik70, už pred rokom minulý, bol privítaný predajcom tohto HB. nevšimli si žiadne zázraky.
tatiyasha, nebudem zasadiť gladioly, ale okysľovače (samotné žiarovky) sa v minulej sezóne ukázali ako také „kone“ bez HB, pretože to, čo to bolo v lete (Bože, to musíš znova prejsť!).
IMHO, plytvanie peniazmi.

Sholya
Moskva
04/21/2011
10:46:37

Čítal som ťa a bol som naštvaný. Koniec koncov, v sobotu ju táto droga zviedla - žena mi poradila, od ktorého som si objednal ruže. A teraz rozmýšľam, či to bude mať zmysel?

Hnojivo HB-101, použitie a hodnotenie prírodného stimulátora rastu

Tí, ktorí majú radi záhradníctvo alebo radi pestujú rastliny, vedia, že dobrá úroda a zdravý rast kvetín si vyžaduje značné úsilie a náklady.

Aby bola rastlina príjemná pre oči, používajú sa rôzne obväzy, ale mnohí z bezpečnostných dôvodov radšej používajú prírodné hnojivá bez chemických prísad, pretože sú úplne bezpečné..

Hnojivo HB 101 má takúto vlastnosť, použitie a prehľady spotrebiteľov potvrdzujú účinnosť tohto nástroja.

Hnojivo HB 101, zloženie, rozsah a prehľady

HB 101 je stimulátor rastu pre pestované, izbové a záhradné rastliny. Tento druh vrchného obväzu je prírodný a bezpečný, pretože neobsahuje chemikálie a prísady.

Hlavnou aktívnou zložkou tohto stimulantu je oxid kremičitý - látka získaná z dreva. Vyrába sa zo šťavy: cypřiš, banán, japonský céder a borovica.

Oxid sodný je zodpovedný za rast buniek a robí bunky odolnejšie a odolnejšie. Výsledkom je, že kultúra aktívne získava koreňovú a vegetatívnu hmotu.

Zloženie obsahuje niekoľko stopových prvkov:

Uvoľňovacia forma: granulovaný prášok a tekutina. Každá forma sa používa na pestovanie rastlín rôznymi spôsobmi a v určitom období..

Aplikujte HB 101 v mnohých oblastiach:

  • Osivo.
  • Na obnovu a posilnenie pôdy.
  • Počas zalievania sadeníc.
  • Na hnojenie mladých a dospelých rastlín.
  • Na ošetrenie plodín z plesňových chorôb.
  • Na zvýšenie výnosu.
  • Používa sa na obväzy v záhradách, na okrasné a izbové rastliny.

Účinnosť a prínos hnojív je obrovská, čo potvrdzujú aj pozitívne recenzie ľudí.

Sergey píše: Moja matka rada pestuje rastliny. Ale často, dokonca s neustálou starostlivosťou, kvitli zle a zomreli. Keď som prišiel o rok neskôr, bol som ohromený, všetky rastliny kvitli v miestnosti. Listy boli živé, pružné a kríky zdravé a svieže. Tajomstvo krásy sa ukázalo byť pri aplikácii vrchného dresingu HB 101. Mama je šťastná a šťastná. Zalievanie tejto rastliny hnojivom dvakrát týždenne, a pravidelne vykonáva postrek. Plánujeme kúpiť HB v granulách, myslíme si, že výsledok nebude menej efektívny. Odporúčame všetkým!

Ruslan na fóre letných obyvateľov poznamenal: Vždy som uprednostňoval iba prírodné produkty, najmä pri pestovaní ovocia a zeleniny. Používam organické výrobky pre hnojivá. Najviac ma potešilo zloženie drogy HB 101. Používam ju dlhšie ako tri roky na záhrade, páči sa mi to. Po presadení sadeníc nemám obavy o jeho rast. Sadenice sú vždy husté a silné a veľké kríky nie sú postihnuté chorobou..

Lydia: Sused mi odporučil tento liek. Okamžite som neveril v tento zázračný liek, myslel som si, že to preháňa jeho dôstojnosť. Na jar som sa však rozhodol skúsiť. Teraz si kúpim HB 101 pre svoju záhradu. Kríky sú svieže, plody sú svetlé a voňavé, vysoká produktivita. Bobule sú veľké a ústa zalévajú..

Pozitívne recenzie ukazujú, že produkt je veľmi produktívny a dá sa používať bez obáv..

Hnojivo HB 101 v granulách a vo forme tekutého koncentrátu, pravidlá aplikácie

Droga sa predáva v dvoch formách:

Granulovaná látka je k dispozícii v baleniach po desiatich a tristo gramoch. Kvapalina je balená vo fľašiach po šesť, päťdesiat a sto miligramov. Najmenšia dávka je určená na starostlivosť o izbové rastliny. Na záhrady sa používa sto mililitrov.

Odporúčania na peletizáciu:

  • Tento typ hnojiva sa pridáva na jeseň. Ak plánujete používať iné organické a minerálne výrobky, mali by ste ich najskôr naliať a potom použiť tento stimulant. Je dôležité, aby sa nachádzal na povrchu a nebol v kontakte s inými minerálmi (je zakázané používať ďalší podkortex na báze olejov a močoviny)..
  • HB 101 sa zmieša s pieskom, záhradnou alebo záhradnou pôdou, v zriedkavých prípadoch sa zmieša s kompostom. V budúcnosti bude vrchný obväz rovnomerne rozložený po pristávacej ploche. Kopanie po tomto sa neodporúča..

Pravidlá pre aplikáciu kvapalnej látky:

  • Táto možnosť je najúspornejšia. Jeden miligram (dvadsať kvapiek) je dvadsať litrov hotového roztoku. Na meranie požadovaného podielu sa oplatí použiť špeciálnu meraciu pipetu, ktorá sa predáva spolu s liekom.
  • V prípade domácich rastlín stačí aplikovať niekoľko kvapiek látky, v prípade záhrad sa objem vypočíta v závislosti od hektárov pôdy. Pokyny budú uvedené na fľaši.

Hnojivo je bezpečné, preto sa počas podávania nevyžadujú špeciálne ochranné opatrenia. Stačí si obliecť gumové rukavice a vyhnúť sa tomu, aby sa produkt nedotýkal nosovej dutiny a očí.

Viac informácií o hnojive NV-101 sa dozviete na videu:

Účinnosť pre orchidey

Orchidey sú skôr náladové kvety, ktoré si vyžadujú náležitú starostlivosť a veľa živín pre rozvoj a rast. Najdôležitejším prvkom pre zdravie orchideí je kremík.

Koreňový systém kvetu túto látku veľmi rýchlo absorbuje z pôdy a korene sa začínajú oslabovať, čo negatívne ovplyvňuje stonku, listy a kvetenstvo..

Zloženie kremíka HB 101 je vo veľkých množstvách. Vďaka tomuto hnojivu získajú kvety jasnú farbu, posilní sa imunitný systém rastliny a podzemok. Vyvíja sa odolnosť voči chorobám charakteristickým pre túto kultúru..

Ošetrenie orchidey by sa malo vykonávať raz týždenne alebo každých desať dní. Krmivo sa naleje do pôdy, prípustný pomer je 1: 2 (liter vody na dve kvapky látky). Fľaša s objemom šesť miligramov je navrhnutá pre šesťdesiat až sto dvadsať litrov.

Pred výsadbou kvetov na ulici sa hnojivo vykonáva podľa nasledujúcej schémy:

  • 100 miligramov sa zriedi dvoma kubickými metermi vody, čo stačí na hnojenie dvoch hektárov pôdy;
  • 50 miligramov látky pripadá na tisíc litrov vody, to stačí na jeden hektár.

Takéto pomery sú ideálne pre kultiváciu a periodické hydroponické zavlažovanie, keď sa namiesto zeme použije špeciálne náhradné riešenie.

Tento kŕmny produkt nepotrebuje špeciálne skladovanie, pri príprave hnojiva však stojí za to ho okamžite použiť. Zvýši sa tým efektívnosť..

Žiadosť o sadenice rajčiakov

Pred výsadbou sadeníc paradajok sa musí pôda ošetriť HB 101. Takáto pôda umožní množenie dobrých baktérií rýchlejšie, čo zlepší úrodnosť a štruktúru pôdy..

Kríky potom vyvinú silný koreňový systém, lístie si zachová svoj správny tvar, výnos sa niekoľkokrát zvyšuje.

Zrelé paradajky obsahujú veľké množstvo kyseliny askorbovej a cukru, čo umožňuje vytrhnuté ovocie zostať po dlhú dobu reprezentatívne..

Spracovanie sa musí vykonať pred výsadbou sadeníc.

  • V sto miligramoch vody rozpustite 5 miligramov HB 101 (ak graf nie je viac ako stotiny a ak je to možné, pomer sa dá vypočítať nezávisle).
  • Po 7 dňoch sa kŕmenie opakuje, to isté sa robí 21 dní.
  • Teraz by ste mali oplodniť sadenice. Aby ste to dosiahli, musíte korene znížiť do roztoku na pol hodiny (na 1 miligram lieku musíte vziať 10 litrov tekutiny alebo 2 kvapky na 1 liter).
  • Na striekanie sadivového materiálu je potrebné zriediť jednu kvapku v litri vody. Procedúra sa vykonáva raz za sedem dní..
  • Pozitívny výsledok vás nenechá dlho čakať. Napriek poveternostným podmienkam a počiatočnej kvalite sadeníc bude veľa paradajok.

Môžem použiť hnojivo HB 101 na jahody

HB 101 sa môže používať na bobule vrátane jahôd. Hnojivo spôsobuje, že bobule sú chutnejšie, výživnejšie, zvyšujú výnos, zberané jahody trvajú dlhšie.

Toto hnojivo na jahody sa používa ako zálievka v letných mesiacoch po skončení obdobia kvitnutia. V budúcnosti sa liek používa na striekanie vaječníkov, na prípravu roztoku, dve kvapky látky na liter tekutiny.

Ak sa používa granulovaný produkt, potom na jeseň a na jar sa musí pod každý puzdr položiť päť granúl. Pomáha to posilňovať koreňový systém puzdra a prispieva to ku kvalite produktu..

Hnojivo HB 101, aplikácia pre izbové rastliny

Domáce kvety potrebujú starostlivosť, ako záhradné kvety. Hnojivo HB sa v tejto oblasti aktívne používa.

Na prípravu tekutého produktu budete potrebovať:

  • liter vody;
  • dva miligramy HB 101.

Pomocou výsledného roztoku zalejte rastlinu raz za šesť mesiacov. Takéto zalievanie redukuje spiace obdobie a zvyšuje dobu kvitnutia bez poškodenia rastlín.

Listy sa postriekajú raz za 14 dní počas celého roka. Jeden miligram lieku sa berie na liter vody..

Použitie zrnitých látok:

  • použijú sa tri až päť granúl na kilogram pôdy.
  • Je dôležité, aby liek bol na povrchu a nie vo vnútri hrnca. Takáto manipulácia sa vykonáva iba v zime.

Toto vrchné obväzovanie chráni izbové kvety pred chorobami, obnovuje poškodený koreňový systém, oživuje a prezentuje púčiky, dodáva kvetinám jas..

Analógy drogy

Môžete nahradiť HB 101 podobnými liekmi.

Účinne pomáha pri hnojení záhradnej pôdy, odstraňuje choroby: múčnatka; Fusarium hniloba.

Zloženie liečiva zahrnuje fungicídy a huby, ktoré prenikajú cez zem, vylučujú škodlivé zložky. Na prípravu roztoku by sa malo päťdesiat miligramov látky nariediť v desiatich litroch vody

EtamonJe to dobrý stimulátor rastu. Zloženie liečiva zahrnuje fosfor a dusík. Tento typ sa používa na otvorenú pôdu, najmä na ošetrenie sadeníc a zelene, v ktorých stimuluje rast.
Trichoplant
FloronKterialny znamená záhradnú pôdu. Používa sa na boj proti baktériám a hubám

Neexistuje žiadny úplne identický produkt, ako napríklad HB 101, existujú iba podobné lieky, výber závisí od potrieb majiteľa.

Hnojivo HB 101 je jedinečné, pretože je vhodné na stimuláciu záhradných rastlín, izbových plodín a záhradnej vegetácie.

Hlavné je pozorovať dávkovanie a čas zákroku.

HB-101: prvé použitie a prvé výsledky

Denník vytvorený používateľom Deppert, 02/06/13
Názory: 9,264, Komentáre: 4

27. januára som zasadil 5 semien veľkoplodých jahôd odrody Florian F1 do rašelinových tabliet (bolo to najdrahšie v obchode, až 65 rubľov za vrece s 5 semenami, dovoľte mi, aby som zistil, za čo tieto peniaze žiadajú).
Semená tabliet prešli zrýchlenou stratifikáciou v chladničke počas 3 dní, potom boli exponované deň na parapete, v noci - pod LED lampou na osvetlenie.

Presne o týždeň neskôr som sa rozhodol sprejovať 3 z 5 tabliet s HB-101. Bol nedeľa večer. Nasledujúci deň, v pondelok, keď som sa večer vracal z práce, otvoril som veko ventilačnej nádoby a nemohol som uveriť svojim očiam: klíčili dve semená prípravku.!

Dnes, druhý deň po postreku, vyzerajú semená takto: v dvoch z troch postrekovaných semien HB-101 už klíčky klíčili, aby zakorenili. Tretie semeno stále spí. Jedno z rozprašovaných semien malo dnes večer biely zobák násadovej klíčky. Je pozoruhodné, že jeho tableta stála medzi tromi HBshnyh (zavolám semená a klíčky ošetrené drogou). Celkové oneskorenie 2 dni. ✌

Fotografie: celkový plán obalu s tabletkami. Tí, ktorí majú paličky, sú nespracované semená. Jedna tableta s vloženou fóliou je účastníkom experimentu mimo súťaže - ďalšia odroda vysiata iba pred 2 dňami, ale po namočení v HB-101 na deň v chladničke. Tableta bola tiež namočená do liečiva. Uvidíme, čo vyjde.
Zväčšená fotografia jasne ukazuje rozdiel vo vývoji medzi dvoma semenami SZ a jednoduchými semienkami s sotva vyliahnutým klíčkom.

Hnojivo HB-101, použitie a hodnotenie prírodného stimulátora rastu

Fungicíd HOM používame prísne podľa pokynov

Ošetrenie chloridom meďnatým sa uskutočňuje postrekovaním rastlín počas vegetačného obdobia (s výnimkou doby kvitnutia); je zbytočné ich ovplyvňovať pred pučaním a po páde listov, ako aj pred vysypaním pôdy. Na prípravu roztoku sa odporúča najprv najprv trochu riediť prášok HOMA vodou (nádoba by nemala byť vyrobená zo železa), potom do nádoby na vodu (na sto dielov) pridajte vodu podľa pokynov v množstve 40 g suchého prípravku. Pre lepšiu priľnavosť môžete pridať odtučnené mlieko (pol pohára na vedro). V súlade s pokynmi hotový fungicídny roztok používame okamžite

Pri postrekovaní je dôležité listy hojne navlhčiť, a to aj zdola. Toto by sa malo robiť, keď je suchý a pokojný, pokiaľ možno večer pri teplote vzduchu nie vyššej ako 30 alebo lepšej

Ochrana trvá niekoľko týždňov. Ak však počas tohto obdobia pršalo, ošetrenie by sa malo opakovať..

Výhody použitia

  1. Oxid kremičitý, ktorý je súčasťou prípravku, vďaka svojej schopnosti posilniť bunkové steny a aktivovať ich rast, umožňuje rastlinám rýchlo hromadiť koreňovú a listovú hmotu. Zvyšuje imunitu.
  2. Kremík pomáha rastlinám vstrebávať živiny a chráni pred nepriaznivými podmienkami.
  3. Semená ošetrené HB 101 klíčia rýchlejšie. Rastliny ľahšie znášajú stres spojený s transplantáciou a zmenami životných podmienok, rýchlejšie sa adaptujú.
  4. Výnosy sa zvyšujú. Častejšie začína fáza kvitnutia, plody dozrievajú a pupene sa otvárajú rýchlejšie, zlepšuje sa vzhľad rastlín.
  5. V ktorejkoľvek rastovej fáze je zavedenie HB 101 prijateľné. Pozitívne ovplyvňuje stav pôdy, po aplikácii HB 101 sa pôda stáva ekologickejšou a úrodnejšou. Droga je bezpečná pre voľne žijúce zvieratá..
  6. Pohodlný formulár na uvoľnenie na použitie a prepravu.

Nevýhody použitia

  1. Vysoké náklady na liek.
  2. Potreba integrovaného prístupu, pravidelné zavádzanie. HB 101 nie je hnojivo, preto je potrebné zavádzanie živín.
  3. Predávkovanie môže spôsobiť opačný účinok (zakrpatený rast a vývoj).
  4. Použitie lieku na ochudobnené, zlé pôdy a substráty neprináša požadovaný účinok, ale iba poškodzuje. Táto podmienka platí pre všetky stimulanty rastu..

Formulár uvoľnenia produktu

Vyrába sa iba v koncentrovanej forme..
Kvapalný koncentrát, dostupný v baleniach po 6-20 mg. Má vodnú bázu, je dobre rozpustný vo vode. Zahŕňa rastlinný extrakt a stopové prvky (dusík, vápnik, sodík, horčík, železo, kremík).

Po rozpustení koncentrátu vo vode sa tento zavádza do pôdy zalievaním alebo sa na list postrekuje postrekom rastliny. Pripravený roztok sa musí použiť do 2 hodín.

Granulovaná forma, dostupná vo forme suchých granúl. Obsahuje oxid kremičitý 76% a ďalší komplex makroživín a mikroživín. Granule sa nanášajú na povrch pôdy bez toho, aby zaspali. Je potrebné urobiť vopred, pretože liek funguje, začína o šesť mesiacov neskôr, po aplikácii. Vhodný pre priemyselné použitie a pre parcely pre domácnosť.

Spôsob aplikácie

Vitalizer HB 101 je nákladovo efektívny, ľahko použiteľný.

Pri použití HB 101 by sa malo zavedenie organických látok a organických chemikálií do pôdy znížiť 2-3 krát. Môže sa používať v kombinácii s hnojom.

Granulovaná príprava sa zavádza do pôdy vopred. Najprv musíte vyrobiť organické a minerálne hnojivá a až potom stimulanty. Musí zostať na povrchu. Aplikujte podľa pokynov.

Kvapalný koncentrát sa pred použitím rozpustí vo vode v množstve 1 - 2 kvapky na liter zavlažovacej vody. List môžete nakŕmiť a pod koreňom (1krát týždenne. Použite prípravok na namáčanie semien (semená kvetov po dobu 12 hodín, hľuzy a cibuľky po dobu 30 minút) a starostlivosť o sadenice (1 hodinu pred výsadbou, prelievané roztokom).

Pred výsevom sa odporúča zasiať pôdu poľnohospodárskej pôdy roztokom HB 101 na 3 týždne (1krát týždenne), čím sa zvýši obsah mikroorganizmov v pôde. Pôdy vyrobené z umelých substrátov (kokosové vlákno, minerálna čadičová vlna, biely kremenný piesok) je možné zaliať prípravkom HB 101 iba raz za dva týždne.

Po navigácii

Stabilný výsledok pri práci s fungicídom HOM (chlorid meďnatý) závisí od presného dodržiavania pokynov pre každú aplikáciu. Fungicíd HOM podľa pokynov je povolený na použitie nielen v poľnohospodárskom priemysle, ale pomôže zvýšiť výnos akejkoľvek záhrady alebo záhrady v ktorejkoľvek krajine. Popularita HOMA naznačuje, že táto inštrukcia márne nepredpisuje túto rozsiahlu oblasť použitia tohto osvedčeného fungicídu v priebehu rokov. Droga pomáha, aj keď existujú zjavné príznaky plesňovej infekcie, ale jej presné stanovenie je ťažké.

Ochranný a terapeutický kontakt pomocou metódy HOMA sa prejavuje v ničení buniek škodlivých mikroorganizmov húb (pozorovaných voľným okom, ako je hniloba, škvrny, pleseň). Proces ovplyvňovania infekcie sa vyskytuje na povrchu stoniek a listov, s výnimkou prieniku. Používanie v súlade s pravidlami stanovenými v pokynoch spôsobuje, že oxid meďnatý je neškodný pre ľudí a domáce zvieratá. Vo vonkajšom prostredí sa fungicíd za šesť mesiacov rozkladá na neškodné zložky..

Bezpečnostné predpisy pre prácu s chemickými hnojivami

Pokyny na použitie lieku Hom poskytujú základné odporúčania o tom, ako používať liek:

Spracovateľské závody v záhrade sa vykonávajú zakrytím očí ochrannými okuliarmi a rukami rukavicami. Droga nie je nebezpečná pre ľudí, ale pri prvom použití sa môže ukázať, že niekto je na takéto látky alergický.

Nepoužívajte riad, v ktorom sa varí jedlo, ani kovové nádoby, pretože Hom spôsobuje koróziu kovu.

Ak sa roztok pri postrekovaní ovocných stromov dostane do očí, mali by sa umyť veľkým množstvom tečúcej vody.

Ak tekutina vstúpi do zažívacieho systému, je potrebné vypiť balík aktívneho uhlia a vypiť ho litrom vody. Nemôžete vyvolať zvracanie - uhlie absorbuje toxíny a bezpečne ich odstraňuje z tela.

Ahoj milí čitatelia! Som tvorcom projektu "Fertilizers.NET". Som rád, že ste na svojich stránkach videli každého z vás. Dúfam, že informácie z tohto článku boli užitočné. Vždy otvorený pre komunikáciu - pripomienky, návrhy, čo ešte chcete vidieť na webe, a dokonca aj kritiku, môžete mi napísať na VKontakte, Instagram alebo Facebook (okrúhle ikony nižšie). Celý mier a šťastie!

Tiež vás bude zaujímať čítanie:

Výhody a nevýhody fungicídu

Meď je jedným z prvkov, ktoré tvoria účinné látky podieľajúce sa na metabolizme. Ovplyvňuje tvorbu chlorofylu v rastlinných bunkách, zlepšuje metabolizmus uhľohydrátov a dusíka. Pod vplyvom iónov medi v rastlinných kultúrach zvyšuje obsah škrobu, cukru, bielkovín a tuku.

S nedostatkom kyseliny askorbovej a ďalších vitamínov klesá. Nedostatok medi sa prejavuje v krovitosti rastlín, aj keď ovocie a bobule sa nezvyšujú. Na niektorých kultúrach sa objavujú znaky chlorózy (hlavne na vrcholkoch), listy sa krútia.

Nedostatok mikroelementov v broskyniach sa zreteľne prejavuje: listy menia tvar. Toto sa nazýva kinkiness a vyžaduje liečbu. Potreba medi v rastlinách dosahuje vrchol v počiatočných fázach rastu - v čase aplikácie dusíkatých hnojív.

Látka sa pred kvitnutím úplne absorbuje, takže čas spracovania sa zhoduje s potrebami rastlín. Najväčší deficit je zaznamenaný na piesočnatých pôdach. Hom môže byť používaný často, pretože droga stojí cent, a jej výhody sú pociťované počas vegetačného obdobia.

Video: Fungicídy - prípravky proti chorobám rastlín

Fungicíd má okrem nízkych nákladov tieto výhody:

môže sa používať v spojení s inými prípravkami na ochranu rastlín;

rýchlo varené, na rozdiel od tekutiny Bordeaux;

Nie je návykový pre patogénne mikroorganizmy, preto vždy, keď funguje efektívne;

Môžete si kúpiť obaly rôznych hmotností v závislosti od potrieb a počtu rastlín;

širokú škálu infekcií, proti ktorým sa liek používa;

neporušuje životný cyklus rastlín.

Nevýhody fungicídu sú tiež prítomné. Pred nákupom hnojiva sa odporúča oboznámiť sa s pokynmi na používanie lieku Hom:

ak sa použije pred dažďom, bude potrebné opätovné ošetrenie, pretože roztok sa vymyje (v tomto ohľade je lepšie použiť tekutinu Bordeaux);

nie je ekonomický, pretože je potrebné striekať obe strany plechovej dosky;

rýchlo sa ničí kyslíkom (relatívna nevýhoda, pretože chemikálie sa v tkanivách hromadia);

existujú časové limity.

Pri teplotách nad 30 stupňov sa ošetrenie nevykonáva, pretože oxid meďnatý môže spôsobiť popáleniny listov.

Prípravok značky HOM pre rastliny obsahujúci meď

Síran meďnatý má oproti fungicídom (lieky, ktoré liečia a predchádzajú chorobám rastlín) výhody, ako je síran medi a zmes Bordeaux. Je menej toxický, nespaľuje pokožku. Bordeauxská tekutina podľa pokynov vyžaduje fázové miešanie, filtrovanie; netoleruje zlúčeniny s inými látkami; na okrasných rastlinách zanecháva škaredé biele škvrny; Používa sa iba pri nízkych teplotách vzduchu. Chlorid meďnatý je prášok, ktorý sa jednoducho zriedi vodou; Nedráždi pokožku. Pre oxychlorid medi nie je prekážkou horúce počasie a jasné svetlo. Môže sa kombinovať s Epin, Fufanon, Inta-Vir, Entobacterin; nie s Actara, alkálie (vápno).

Rozsah choroby

HOM pracuje na otvorenom a chránenom teréne. Môže pomôcť pestovateľom zeleniny proti:

  • Neskorá pleseň a rôzne špinenie zemiakov a paradajok,
  • bakterióza, antracóza a LMR tekvica, cuketa, uhorky,
  • peronosporóza cibule.

Záhradníci si užijú víťazstvo v boji proti:

  • Ovocná hniloba - monilióza, chrasty na ovocných stromoch,
  • horenie moníl, rôzne špinenie čerešní a iných kôstkovín,
  • Antraknóza, pleseň z hrozna.

HOM zachraňuje liečivé, kvetinové a ozdobné kultúry pred zákernou hrdzou, škodlivými miestami, múčnatkou. Najlepší výsledok sa dosiahne rýchlym potlačením počiatočnej fázy infekcie alebo pravidelnou profylaxiou (3 až 6 postrekov v polmesačnom intervale). Ochranné opatrenia sa musia dokončiť tri až štyri týždne pred zberom úrody (uhorky, paradajky najmenej 5 dní vopred)..

Kedy používať domov

Podľa návodu na použitie sa fungicíd Hom odporúča na použitie v počiatočných štádiách plesňových infekcií bez ohľadu na fázu vývoja rastlín..

Potravinové plodiny

Hom sa používa na ochranu paradajok pred hnedými škvrnami, plesňou a makrosporiózou. Účinné liečivo proti antraknóze, bakterióze, peronosporóze a cerkosporóze ovplyvňujúce cibuľu, uhorky, zemiaky a repu. S pomocou Homy chráni ovocné stromy a kríky pred hnilobou ovocia, chrastou a kučeravými listami. Optimálna dávka fungicídu na spracovanie je 40 g látky na 10 l vody. Odporúčaný počet ošetrení - 3 až 3krát za sezónu.

Liečba liekom sa zastaví 2 až 3 týždne pred zberom.

Dekoratívne rastliny

Záhradné a domáce kríky a kvety sa ošetria 0,3% roztokom Homa (koncentrácia - 30 g liečiva na 10 litrov vody). Po postreku fungicídom sa odporúča dočasne izolovať izbové rastliny napadnuté hubou od zdravých rastlín. Listy ošetrených orchideí sa nedajú umyť alebo vyčistiť zvyšky roztoku (v tomto prípade postup neprináša požadovaný účinok). Stačí nechať kvety len prirodzene zaschnúť.

Pomoc pri otrave

Ak dôjde k náhodnému prehltnutiu lieku, okamžite vyhoďte na čerstvý vzduch a užite 2 až 3 tablety aktívneho uhlia, vypláchnite 1-2 pohármi čistej vody. Po vykonaní opatrení by ste mali okamžite vyhľadať lekársku pomoc.

V prípade otravy Homomom nie je možné spôsobiť zvracanie a pitie veľkého množstva vody, pretože tieto účinky len urýchlia absorpciu jedu tkanivami žalúdka..

Alternatívou Homy v boji proti hubovým chorobám môžu byť také lieky, ako sú:

  • Oksikhom, Polykhom, Kuprikol - fungicídy na základe rovnakej účinnej látky;
  • Zmes Bordeaux je účinný prípravok obsahujúci meď;
  • Fitosporín je biologická látka proti širokému spektru patogénov;
  • Cupritox - fungicíd na báze síranu meďnatého, ktorý sa používa aj v zmesiach v nádržiach.

Uvedené fungicídy účinne liečia hnedé škvrny, chrasty, plesne, hrdzu, múčnatku a mnoho ďalších chorôb kultivovaných rastlín..

Hom je účinný a ľahko použiteľný fungicíd na udržanie zdravia záhrady. Pravidelné preventívne a liečebné opatrenia pri ich používaní môžu „vyrušiť“ všetky možné škody spôsobené hubovými infekciami kultivovaných rastlín..

Ako liek funguje?

Najzákladnejšou funkciou De Nol je boj proti peptickému vredu vo všetkých jeho vývojových štádiách. Obsahuje bizmut, ktorý má sťahujúci účinok na žalúdok, dobre bojuje s infekciou Helicobacter pylori.

Po požití tvorí De-nol tenký film, ktorý chráni sliznicu žalúdka pred ďalším vystavením dráždivým faktorom. Liek účinkuje obzvlášť intenzívne v tých častiach žalúdka, v ktorých sa vyskytli ulcerózne poruchy.

Liečivá látka chráni miesta pred vredmi pred kyselinou chlorovodíkovou a enzýmami žalúdočnej šťavy.

Baktéria Helicobacter pylori je najbežnejšou príčinou žalúdočných chorôb a De-Nol inhibuje jej rast a životne dôležitú činnosť. Enzýmy, ktoré tvoria liečivo, rozpúšťajú bakteriálnu ochrannú membránu.

Návod na použitie fungicídu Hom

Ak chcete pripraviť prípravok „Hom“ pre spracovateľské závody, musíte ho zriediť vodou. Najskôr sa látka naleje do malého množstva vody a potom sa za stáleho miešania postupne pridá požadované množstvo kvapaliny.

Pracovný roztok sa musí nanášať rovnomerne na všetky listy. Rastliny sa zvyčajne pestujú počas vegetačného obdobia, ale okrasné plodiny by sa mali spracovať pred a po kvitnutí. Aby sa látka udržala dlhšie na listoch a stonkách, niektorí záhradníci radšej pridávajú do tekutiny odstredené mlieko, nie viac ako 1% z celkového objemu..

Droga nie je toxická pre rastliny, ale ak ju preháňate svojím množstvom, ako aj zvýšenou vlhkosťou na listoch, môže dôjsť k popáleninám alebo hnedej sieti na plodoch. Liek Hom sa môže používať spolu s organickými pesticídmi patriacimi do skupiny ditiokarbamátov.

- bakterióza (hniloba, vädnutie);

- pleseň

Použitie oxychloridu meďnatého vo veľkých výsadbách

- bakterióza (hniloba, vädnutie);

- pleseň

Termín posledného spracovania hrozna zberajúceho mlieko prípravkom „Khom“ je 30 dní a dlhý ľan - 70 dní. Všetky ostatné rastliny sa môžu postrekovať naposledy 20 dní pred prijatím ovocia..

Návod na použitie

Proces varenia

Na prípravu pracovného roztoku Homy sa najprv najprv nariedi odporúčaná dávka lieku v malom množstve vody (je k dispozícii vo forme zmáčateľného prášku). Keď sa látka rozpustí, pridá sa k požadovanej tekutine viac vody do požadovaného objemu. Aby sa roztok lepšie spracoval na rastlinách počas spracovania, pridajte do neho trochu odstredeného mlieka (1% celkového objemu tekutiny).

Na prípravu fungicídu by ste mali vziať plastovú nádobu, kovová rýchlo oxiduje pod vplyvom aktívnych zložiek Homy..

Čas spracovania a pohotovostný čas

Hom postrekujte rastliny s chorobami 3 až 6-krát za sezónu v ktorejkoľvek fáze vývoja okrem kvitnutia. Pre postup zvoľte jasný, pokojný deň. Tiež by nemalo byť príliš horúce vonku (nie viac ako + 30 ° С)..

Trvanie expozície fungicídom patogénnym hubám je obmedzené na 14 až 20 dní. Chlorid meďnatý sa zvyčajne hromadí v ovocí. Aby sa zabránilo vstupu tejto látky do ľudského tela, musia byť rastliny spracované najmenej 20 dní pred zberom.

Použitie na prevenciu plesňových chorôb

Preventívne opatrenia pomocou fungicídu sa vykonávajú, ak sa v predchádzajúcom období vyskytli na mieste alebo v susedných krajinách nákazy plesňovými infekciami. Všeobecná schéma používania Homy na ochranu rastlín je takáto:

  • postrek sadeníc 1-2 týždne po výsadbe na otvorenom priestranstve;
  • následné ošetrenie rastlín v období aktívnej vegetácie v intervale 14 dní (s výnimkou fáz pučania a tvorby vaječníkov).

Použitie na veľké plochy

Postrek ovocnými a zeleninovými plodinami s obsahom drog Hom sa uskutočňuje podľa nasledujúcich schém:

  • zemiaky a paradajky: spotreba roztoku - 6-8 l / 100 štvorcových. m, až 5 ošetrení za sezónu;
  • cukrová repa: spotreba - 10 l roztoku na 100 metrov štvorcových. m, až 4 postupy počas vegetačného obdobia;
  • ovocné stromy a kríky: spotreba - 2 až 5 litrov roztoku pre každú rastlinu, počet postrekov - až 4-krát v priebehu roka.

Koncentrácia účinnej látky v pripravenom roztoku by mala byť 0,4%.

kontraindikácie

Kontraindikácie lieku De-Nol zahŕňajú:

  • chronické ochorenie obličiek;
  • tehotenstva;
  • detstva;
  • súčasné použitie iných liekov obsahujúcich bizmut;
  • obdobie laktácie;
  • alergické reakcie na aktívnu zložku liečiva.

Hlavnou kontraindikáciou pri použití lieku je neznášanlivosť jeho zložiek. V prípade pretrvávajúcej alergickej reakcie na bizmut alebo iné zložky lieku sa môže vyvinúť anafylaktický šok alebo Quinckeho edém..

De-Nol je kontraindikovaný v prípade akútneho alebo chronického zlyhania obličiek. Dôvodom je skutočnosť, že väčšina lieku sa vylučuje obličkami..

Tehotenstvo je tiež najprísnejším zákazom používania De-nol, aj keď sa vyvíja celkom normálne. Počas tohto stavu je potrebné hľadať alternatívne spôsoby liečby alebo zmiernenia chorôb tráviaceho traktu.

Ak sa po tehotenstve žena rozhodne dojčiť svoje dieťa, potom sa musí liečba De-Nol znova odložiť. Jeho častice môžu prenikať do mlieka a potom do tela dieťaťa, čo spôsobuje komplikácie.

Ak nie je možné vziať liek z dôvodu kontraindikácií alebo vedľajších účinkov, je možné predpísať jeden z jeho analógov. Podrobnosti v tomto materiáli...

Bezpečnostné opatrenia pre domácnosť

Trieda nebezpečnosti, do ktorej liek Hom patrí, je tretia. Fungicíd sa považuje za stredne toxický pre ľudí a zvieratá. Včely môžu spôsobiť malé škody, a preto by sa rastliny nemali počas kvetu striekať. A ak máte vlastný včelín, mali by byť pracovníci medu izolovaní päť až šesť hodín pred a po spracovaní plodín. V tomto prípade je liek veľmi toxický pre ryby a nesmie sa mu povoliť vstup do vodného útvaru..

S Homom musíte pracovať v špeciálnom oblečení pomocou bezpečnostných okuliarov a respirátora. Počas striekania je zakázané robiť prestávky na dym, organizovať občerstvenie a piť vodu. Na konci práce by ste mali odev vymeniť, ruky a tvár si umyť saponátom alebo ešte lepšie osprchovať. Po použití lieku sa odporúča spáliť jeho obal tak, aby

Recenzie na nv 101


Registrácia: 25.8.2006
Príspevky: 1703
Z: Moskva

HB-101 je koncentrovaná výživová kompozícia vyvinutá z extraktov vysokoenergetických rastlinných zložiek: japonský céder, cypřiš, borovica a hoblík..
HB-101 je úplne prírodný, vysoko očistený stimulátor rastu a aktivátor imunitného systému pre všetky rastliny: zelenina, ovocie, bobule, stromy, obilniny, huby, kríky, trávniky, izbové rastliny..

1. Zvyšuje odolnosť sadeníc proti silnému vetru, suchu.
2. Zlepšuje sa farba a tvar listov, kvetov a ovocia, zvyšuje sa ich výživová hodnota a chutnosť.
3. Od 1 do 8-krát zvyšuje hladinu cukru a obsah vitamínu C v ovocí a listoch. Možná skoršia úroda.
4. Občas zvyšuje produktivitu.
5. Bezpečnosť plodiny sa tiež zdvojnásobí alebo viac v porovnaní s výrobkami, v ktorých sa droga nepoužila.
6. Je úplne bezpečný pre ľudí a zvieratá. Neškodí životnému prostrediu.
7. Zvyšuje obsah mikroorganizmov v pôde bez okysľovania.
8. Výrazne znižuje množstvo toxických látok v pôde a vo vode.
9. Chráni pred hmlou a kyslým dažďom..

100% prírodný a ekologický produkt.
Netoxický.
Jednoduché, hospodárne a ľahko použiteľné.
Účinné pre všetky typy plodín.
Overené dlhoročnými skúsenosťami.
HB-101 nemá životnosť.

HB-101 sa môže používať na pestovanie všetkých druhov rastlín pre domáce, vidiecke aj priemyselné využitie. Liek je k dispozícii v dvoch formách - tekutý a granuly.
Kvapalnú kompozíciu môžete pravidelne používať počas celého obdobia kultivácie rastlín vo forme vodného roztoku s rôznymi koncentráciami: od 1 ml HB-101 na 1 liter vody, do 1 ml HB-101 na 100 litrov vody, v závislosti od stavu rastlín. Súprava je dodávaná s odmerkou s dielmi, pomocou ktorých môžete ľahko zmerať požadované množstvo lieku. Pre malé oblasti (domácnosť, črepníkové rastliny atď.) Stačí zmiešať 2-3 kvapky HB-101 s 1 liter vody.
V štádiu „kultivácie / prípravy pôdy“ môžete použiť granule v množstve 300 g na 165 m2, 1 kg na 545 m2. Granule sa zmiešajú s pôdou. Postup zopakujte dvakrát za sezónu. Akonáhle sú granuly v pôde, začnú počas sezóny stabilne pracovať.

Konečne...
HB-101 je extrakt vyrobený úplne z regenerovaných prírodných zdrojov a bez použitia akejkoľvek „chémie“ ako výživovej zmesi alebo „vitalizátora“ pre rastliny. Pomáha rastline prirodzene maximalizovať a naplno využiť svoj vnútorný potenciál a rezervy, a tým zabezpečiť stimuláciu stabilného rastu rastlín, ako aj posilnenie a rozvoj všetkých svojich imunitných funkcií. (C)

FORUM HROZNICE

Hrozno, bobule, výsadba, nové odrody, hnojivá. Choroby a škodcovia hrozna.

  • Nezodpovedané témy Aktívne témy ->
  • Vyhľadávanie

HB-101

  • Poslať túto tému e-mailom
  • tlačená verzia
  • Chod na stranu:

Re: HB-101

Odkaz Rómov »06.5.2012, 23:53

Róm napísal: Dobrý večer všetkým! Používam NV-101 od minulého jesene.

. V máji, ako aj v lete, budem touto drogou vykonávať listové kŕmenie hrozna. Všimol som si, že pri postrekovaní sadeníc a sadeníc do rastlín sa zvyšuje odolnosť proti chorobám.

Re: HB-101

Zaslal Natalia Puzenko »máj 06, 2012, 23:58

Re: HB-101

Posolstvo Rómov »7. mája 2012 00:05

Re: HB-101

Zaslal Natalia Puzenko »7. mája 2012, 00:08

Re: HB-101

Autor: Alexey A. 7. mája 2012 5:15

HB-101

Autor: Alexey A., 24. júla 2012 13:55

Re: HB-101

Autor: Natalia Puzenko, 24. júla 2012 14:04

HB-101 je japonský stimulátor rastu rastlín. Vitalizer NV-101

Vitalizer HB-101 je úplne prírodný stimulátor rastu a aktivátor imunitného systému rastliny, ktorý sa vytvára na základe výťažkov z borovice, cédrového oleja a cyprusu. Hlavným tajomstvom životnosti týchto rastlín je ich jedinečný proteínovo-minerálny komplex. A jitrocel je známy svojimi liečivými vlastnosťami..
HB-101 kombinuje všetky tieto zložky a dodáva vašim rastlinám prirodzenú vitalitu, pomôže ich silnejšie a zdravšie a ovocie - väčšie a najdôležitejšie, výživnejšie!

Výhody HB-101 oproti iným liekom:

HB-101 sa môže použiť pre všetky typy rastlín
HB-101 nemá dátum exspirácie
Spotreba HB-101 je veľmi malá: 1 - 2 kvapky na 1 liter vody
HB-101 je 100% prírodná kompozícia. 100% bez chémie
HB-101 nemá pri aplikácii na ihličnany analógy
HB-101 obsahuje kremík, ktorý je pre rastliny veľmi dôležitý
HB-101 zlepšuje stav pôdy
HB-101 zvyšuje rast rastlín
HB-101 zvyšuje imunitu rastlín
HB-101 zlepšuje prežitie počas transplantácie
HB-101 zvyšuje produktivitu
HB-101 zlepšuje odolnosť rastlín voči chorobám a škodcom
HB-101 pomáha rastlinám odolávať nepriaznivým poveternostným podmienkam (nepredvídané sucho, náhle zmeny teploty atď.)

Pre tých, ktorí chcú byť v spojení s prírodou, obklopiť sa krásou čerstvých kvetov a pestovať nielen bohatšiu, ale aj zdravšiu úrodu, odporúčame používať vitalizátor HB-101 ako asistentov.!

HB 101 kúpiť na http: //www.hb101.ru HB-101 je koncentrát šetrný k životnému prostrediu získaný zo štiav japonského céder, banánovníka, borovice, cypřiše v čase ich najsilnejšieho rastu, keď je obsah účinných látok v nich čo najvyšší..

Vitalizer HB-101 je komplexné hnojivo, vyživuje rastlinu, dodáva jej všetky potrebné látky, urýchľuje rast a aktivuje imunitný systém. Tajomstvo účinného účinku HB-101 v bohatom komplexe proteín-minerál a vysoký obsah aktívneho kremíka, ktorý rastliny vyžadujú. Je známe, že kremík je neoddeliteľnou súčasťou každej rastliny, je nevyhnutný pre pevnosť bunkových stien stoniek a listov, a preto sa v procese rastu rastlín z pôdy odstráni značné množstvo kremíka, čím sa táto zložka vyčerpá. Väčšina známych hnojív obsahuje hlavne dusík, fosfor a draslík, takže s ich pomocou je takmer nemožné dosiahnuť rovnaký živý účinok ako s HB-101. Vitalizátor HB-101 v skutočnosti nahrádza všetky zložité hnojivá a súčasne nepoškodzuje rastlinu, pretože neobsahuje umelé chemikálie. НВ-101 pomáha elektrárni efektívnejšie využívať vnútorný potenciál a zdroje životného prostredia.

HB-101 môžete použiť na pravidelné kŕmenie a na „resuscitáciu“ rastlín v ťažkých obdobiach (choroba, transplantácia atď.), V takýchto prípadoch je celkom možné mierne zvýšiť mieru spotreby a frekvenciu užívania lieku. HB-101 navyše uzdravuje pôdu, podporuje aktiváciu prospešných pôdnych mikroorganizmov a dokonale ju pripravuje na nové siatie. Použitím HB-101 môžete kultúru pestovať na rovnakom mieste. Semená ošetrené vitalizérom HB-101 majú lepšiu klíčivosť a rýchlejšie klíčia a dospelé rastliny s HB-101 sú odolnejšie voči nepriaznivým poveternostným podmienkam, sú oveľa menej choré a prinášajú viac ovocia..

Prípravok HB-101 môžete použiť kedykoľvek počas rastu a dozrievania rastlín, a to ako vrchný dresing, tak aj na postrek. Aj pri dozrievaní ovocia môžete vitalizér bezpečne používať, vďaka svojej prirodzenosti HB-101 nepoškodí rastliny a vaša úroda bude nielen bohatá, ale aj zdravá. Mimochodom, pri použití vitalizéra HB-101 plodina často dozrieva oveľa skôr a pestované produkty sa skladujú oveľa dlhšie. HB-101 zlepšuje nielen farbu a tvar listov a kvetov, ale aj chutnosť ovocia, vďaka čomu sú výživnejšie..

Pre rýchly účinok pôsobenia liečiva a dosiahnutie maximálneho výsledku existuje kvapalná forma vitalizátora - živný roztok hb-101. Pracuje so systematickým zavlažovaním a striekaním raz týždenne..

Pre viacročné rastlinné kultúry sa používa granulovaná forma liečiva - výživné granule hb-101. Postupné rozpúšťanie granúl HB-101 zlepšuje stav pôdy, nasýti ju minerálnym zložením užitočným pre rastlinu:


- sodík 41 mg liter
- vápnik 33 mg liter
- železo 18 mg liter
- horčík 33 mg
- kremík 74 mg liter
- dusík 97 mg liter


Vitalizátor HB-101 alebo stimulátor rastu rastlín HB-101?

Keďže tento liek prišiel do Ruska z Japonska, nazýva sa to nielen stimulátor rastu rastlín HB 101, ale aj vitalizátor HB 101. Preto buďte pripravení na stretnutie s jedným z týchto názvov. Nebojte sa, je to to isté.

Si Môžete Vychutnať O Kaktusy

Polyantes (tuberóza) sa oplatí pestovať?Skoro som si kúpil cibuľky polyantu, ale časom som o tom premýšľal a rozhodol som sa zhromaždiť viac informácií o tejto kvetine.
Túto tému som čítal v EDSR, ale situácia sa neobjasnila, tu Search tiež obsahuje veľmi málo informácií, v podstate iba zmienku.

Kobeya je trvalá liána, ktorá sa prezentuje vo forme kríka. Je súčasťou rodiny Sinyukhov, pestuje sa v kultúre hlavne ako jednoročná rastlina.